Esters Heem » Nieuwsberichten

Laatste Nieuws van het EstersHeem


EstersHeem op bezoek bij 't Esters Welzijn.

Filmvertoning over het reilen en zeilen in Esteren anno 1967.

In 1967, inmiddels al weer 50 jaar geleden, is er een film gemaakt over het leven in Escharen. Verschillende bewoners, uit alle buurtschappen staan op deze film. Ook het toenmalige verenigingsleven is in beeld gebracht. Het was voor de toeschouwers dan ook een feest van herkenning. Aan onze oproep om vooral personen in beeld te benoemen werd goed gevolg gegeven. Het filmbeeld moest dan ook regelmatig stilgezet worden om het en ander eens beter te kunnen bekijken en te bediscussiëren. Het was bij 't Esters Uurke wederom een gezellige ochtend. 

Lees meer »

23 April: Lezing Martien Koolen.

Zondagmiddag 23 april,
om 14.00uur,
in 't Durpshuus.
Gratis Toegang.

Lezing: ‘Escharen door de eeuwen heen’.

Op zondag 23 april om 14.00uur organiseert EstersHeem in ’t Dorpshuus, een lezing met als titel: ‘Escharen, door de eeuwen heen.’ Deze middag zal verzorgd worden door amateurarcheoloog Martien Koolen uit Grave. Hij verteld naar aanleiding van zijn gedane opgravingen en vondsten ons meer over de archeologische geschiedenis van Escharen. Houd deze middag vrij voor deze unieke lezing. Binnenkort meer nieuws hierover.

Lees meer »

Nieuwsberichten

Op de website staat vanaf heden een pagina met onze laatste nieuwsberichten. Wij hopen u zo nog beter op de hoogte te houden van onze aktiviteiten.

.

Lees meer »