Wandelsportvereniging D.E.W.

Wandeltocht 1961 in Beers

Leiders Leo Willems en Piet Derks met: Martien Peeters, Arnold Michiels, Cor vd Cruijsen, Harrie Thijssen, Mies Dorussen en Henk van de Brand.

.

 

Deze foto is gemaakt tijdens een van de eerste wandeltochten van S.A.V.A.

Deze jeugdvereniging ging met een groepje leden in de buurdorpen wandeltochten lopen. Naarmate deze groep groeide en er steeds vaker werd gewandeld, gingen er stemmen op om een echte wandelvereniging op te gaan richten.

 

In 1965 was het dan zover; enkele jeugdleiders van S.A.V.A. nl. Truus Thijssen, Piet Derks en Leo Willems kwamen bij elkaar om de zaak aan het draaien te krijgen.

 

.

Het toenmalige clubhuis van DEW was het SAVA gebouw.

 

1965 Een van de eerste foto's van DEW, voor het toenmalige clubhuis van SAVA. Met oprichters

Piet Derks en Leo Willems.

.

Het  D.E.W.-oprichtingsbestuur op de foto 25 jaar later.

Zittend: Leo Willems en Piet Derks

Staand: Stans Bens en Truus Thijssen.

ledenlijst 1966

.

In het jaar 1966 werd besloten om zich officieel bij de wandelsportbond te laten registreren. Op 14 oktober van dat jaar werd een vergadering belegd om tot toetreding te komen bij de NBWB.

Aanwezig waren de heer P. Derks, L. Willems, Th. Cuppen, St .Bens en op uitnodiging de heren v.d. Donk en Balster uit Oss van de Noord Brabantse Wandelsportbond. Dat er veel kwam kijken bij de oprichting van een nieuwe vereniging was snel duidelijk, o.a. bestuur en bestuursfuncties, cursussen, EHBO, leiders en verkeerscursus, contributie, clubgebouw, trainingsavonden, vervoer, enz. 

De bondsbestuurders kwamen met het voorstel: R.K. W.S.V. "D.E.W." , Rooms Katholieke Wandelsport Vereniging "De Esterse Wandelclub", als verenigingsnaam.

.

.

De eerste door D.E.W. georganiseerde wandeltocht door Escharen werd gehouden op 20 augustus 1967.

De vereniging groeide zo hard dat er na 2 jaar een 15 km groep en na 3 jaar een 5 km groep bijkwamen.
Het jaar 1977 was een succesvol jaar, er werden veel eerste prijzen gehaald en de 15 km groep sloot het jaar fantastisch af door kampioen te worden op de open Brabantse kampioenschappen.
Maar liefst 138 leden telde de vereniging in 1978. 

.

.

1980 was het jaar dat het 15 jarige jubileum gevierd werd, en mocht DEW deelnemen aan het afscheidsdefilé van Koningin Juliana, op paleis Soestdijk.

.

.

.

groepsfoto 1981

.

.

 

D.E.W. heeft een website en een facebookpagina, hier kunt u meer lezen over deze nog steeds actieve vereniging:

Website D.E.W.

facebookpagina D.E.W.


Intocht 1980

 

D.E.W. tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.