Gedachtenisprentjes


Link naar onze bidprentjes website: Bidprentjes Escharen


Op 29 nov. 2016 is Arie van der Linden (1928-2016) overleden. Arie verzamelde jarenlang 'bidprentjes'. Honderden ordners met daarin duizenden prentjes had hij op de boekenplanken in zijn werkkamer staan.

Afgelopen periode (maart 2017) is het EstersHeem druk geweest met het uitzoeken van deze bidprentjes.

Familie van der Linden heeft de collectie Escharense bidprentjes van hun overleden vader Arie namelijk aan het Esters Heem geschonken. Dit hield wel in dat er ruim 100.000 prentjes kritisch bekeken moesten worden. Met deze klus zijn we dan ook 9 dagdelen met 6 personen bezig geweest. Deze speurtocht leverde ons ± 1400 bidprentjes op van personen die geboren of overleden zijn in Escharen of er een grote periode van hun leven gewoond hebben.

 

Wij zijn uiteraard erg verheugd met deze verzameling van Arie van der Linden al is dit gevoel natuurlijk wel dubbel. Ook het EstersHeem zal hem missen. Arie was een grote informatiebron. Bij een bidprentje kreeg je van hem tevens de familiegeschiedenis van de overledene te horen, in de trend van: ‘Piet was getrouwd met Sjaan, je weet wel, haar ouders hadden een kapperszaak in Zeeland. Piet zelf kwam van Mill, zijn zus woont daar nog in de buurt geloof ik, getrouwd met ene Theunissen. En de vrouw van Henk Janssen hier op de Vogelshoek, dat is een nicht van hem’.

Wij gaan zijn collectie zorgvuldig bewaren en voortzetten. Binnen onze werkgroep gaat Henk en Christien van den Brand dit doen. Op dit moment zijn we druk bezig om alle prentjes te ordenen, in te voeren in een database en te scannen. Er wordt namelijk een website ontwikkeld zodat iedereen in de toekomst de verzameling digitaal kan gaan bekijken.

Mocht u dus nog Escharense bidprentjes in uw bezit hebben, vooral oude hebben onze speciale interesse, die u weg wilt doen of door ons wilt laten scannen, laat ons dat dan weten. U kunt ze ook afgeven bij Henk van den Brand, Lageheiweg 1, Riky vd Hoogen St. Machutusweg 2b of bij Tonnie Roefs, Graafschedijk 33. Natuurlijk kan dit ook altijd bij een van de andere leden van het EstersHeem.


Link naar onze bidprentjes website: Bidprentjes Escharen


Hieronder een kleine selectie uit de verzameling van Arie van der Linden.