Esters Heem » Gastenboek

gastenboek


Schermafbeelding2015-03-14om082223.png

Een reactie plaatsen in ons Gastenboek stellen wij zeer op prijs! 

Reactie plaatsen

Reacties

Ted van den hoogen
een maand geleden

Is de hoogeweg in escharen, de basis van de familienaam
Van den hoogen? De ouders vsn mijn vader hebben daar aan de hoogeweg een boerderij gehad, waar nu de voetbalvereniging sv estria is.

Hennie Willemse
3 maanden geleden

Het is altijd weer leuk even te buurten bij het Esters Heem.Het dorp waar ik een kleine 40 jaar met veel plezier heb gewoond is toch maar gezegend met een aantal kanjers die de historie van Esteren levend en bereikbaar houdt.
Tonnie en alle anderen dank jullie wel voor de vele nostalgische momentjes

Groeten uit de Bourgogne.

Wim van den Bogaard
10 maanden geleden

Tonnie alle lof wat jullie met Esters Heem nu al tot stand hebben gebracht.
Bewondering voor jullie moderne praktische frisse open benadering om dit te verwezenlijken. Jullie bouwen hiermee aan een brug van voorouders en ouderen naar de jeugd en komende generatie.
Jungle wijsheid:
"Leef in het heden, koester het verleden en kijk hoopvol naar de toekomst".

GerrieSpanjers van der Ven
een jaar geleden

Tonnie ik vind het geweldig wat je allemaal hier voor doet .ga zo door en ik hoop dat je dit nog lang vol zult houden

Henk de Wit
een jaar geleden

Mooi om eens op deze site te kijken, vanaf mijn geboorte tot ongeveer 3 jaar gewoond in de Maurik, bij mijn opa Hent Lamers, en later nog bij Wim Lamers een neef van mijn moeder, alweer bijna 60 jaar geleden...........

Tiny Sommers
een jaar geleden

Mooi verhaal en aanvullingen over Landgoed "De Russendaal" (zie gebouwen)
Steeds meer duidelijkheid over het ontstaan van dit zo bijzondere gebied, mocht iemand nog een foto of prent bezitten van het pannenhuis op landgoed "Russendaal" neem contact op met Estersheem.

Met dank,
oud bewoner de Maurik

remy van Dongen
een jaar geleden

nou eindelijk gevonden,vanuit Frankrijk zal ik de pagina bekijken.

Ton Cruijsen
een jaar geleden

Met veel interesse en genoegen heb ik het artikel over de boerderij De Hekkens gelezen. Het huis van mijn opa en oma. Dank je wel.

Bas
een jaar geleden

Voor mijn vader op zoek gegaan naar zijn dienstmaat. Na wat speurwerk op de site van Estersheem kwam ik de naam van betreffende persoon tegen. Door de hulp van de mensen achter de website inderdaad mijn vader en dienstmaat na 40 jaar elkaar kunnen laten ontmoeten.

Hartelijk dank voor jullie hulp.

Ger van den Oetelaar
een jaar geleden

Ook proficiat met de kartuizerhoeve De Bus! Ook wij van Stichting Kartuizerklooster Sinte Sophia van Constantinopel zijn er erg blij mee.

Jan Sanders
een jaar geleden

Mooi verhaal over de teruggevonden kartuizerhoeve De Bus, Tonnie! Alweer een raadsel opgelost.

Mark van de Logt
een jaar geleden

Geweldige site. Bedankt voor het toevoegen van nieuwe "oude" foto's! Vond er zojuist een paar die ik nooit eerder gezien had van mijn opa. Fantastisch!!!

Martien (Broer)en Tonny Peeters
een jaar geleden

Een prachtige site !We vinden het steeds weer geweldig om te kijken.
De complimenten voor het Esters Heem !!!

Rosilda Zopfi van der Burgt
een jaar geleden

Ook ik kijk regelmatig naar deze website van Esters Heem.
Zelf sta ik ook op een foto van kamp in Well in 1968. En het stuwtje aan de Busweg daar heb ik leren zwemmen van de jongens in de buurt.
Wij woonden op de Liefkenshoeksestraat 1.
Echt leuk dat er nog fotos zijn van die tijd, geweldig.
Woon al vanaf 1974 niet meer in Escharen maar de herinneringen blijven.
Rosilda van der Burgt

Jeanne van Gaal
2 jaar geleden

Regelmatig kijk ik naar de website van Esters Heem. Ik kan dan niet ophouden, het is een beetje verslavend. Ook nu weer de nieuwe toevoegingen. Het verhaal van de Bolt, geweldig. Mijn hart ging ook sneller kloppen toen ik het vroegere huis van onze buurman (Straatman) zag. Ik wil degenen die aan deze site werken een compliment maken. Een mooie hobby (ook verslavend?) waaraan veel inwoners van Escharen en ver daar buiten veel plezier beleven en waar een stuk geschiedenis zorgvuldig wordt bewaard.

Gerard Lemmens
2 jaar geleden

Wat een prachtige web site met zo veel fotos en interessante artikelen, maar ik mis iets dat mij nauw aan het hart ligt - Genealogie !
Zo zie ik dat er een veldwachter begin 1800 was met de naam Hendrik Hendriks en ik zoek tervergeefs een Jan Hendriks (Hendricks, Hendrix), die in Escharen ca. 1710 geboren moet zijn, maar er is een hiaat in het doopboek van Grave dus is zijn doop niet te vinden ?? Hij tr. 1e als Jan Hendriks, J.M. van Eesteren, te Overasselt (Herv.) 17 febr. 1737 met Maria van Dijk, J.D. van Nederasselt, geb. aldaar ca. 1711.
Zij krijgen te Overasselt 10 kinderen.
Wie kan mij helpen ???

Mieke Harkema-Selten
2 jaar geleden

Wat een mooie website, ik blijf me verbazen wat er allemaal te lezen en te zien is over het dorp waar we geboren zijn en onze jeugd hebben doorgebracht. We zijn al een aantal jaren weg uit Escharen ,maar wat mooi om zoveel herkenbaars tegen te komen. Mijn complimenten hoe de site is opgebouwd .
Hier ga ik nog vaak in speuren en zoeken ,echt geweldig hoe hij er nu al uitziet.

Riekie Christiaans-van Gaal
2 jaar geleden

Prachtig al die familie foto's
Herken nog veel gezichten
Ga zo door

Ton Cruijsen
2 jaar geleden

Inmiddels heb ik een aantal keren op jullie site gekeken. Ja, zo hoort een site te zijn. Overzichtelijk en per thema en onderwerp gerangschikt.Mijn familie heb ik ook al gevonden. Een groot compliment. Prachtig.

Stephan van Raay
2 jaar geleden

Geweldige site! Met familie van Raay op het verjaarsdagsfeest van ons mam de wat foto's doorgenomen en wat verhalen aangehoord en gelachen.
Ook leuk om te merken dat je mensen kunt koppelen aan families door gezichtsherkenning. Wel ben ik op zoek naar nog meer foto's en video's met daarop en in Familie van Raay. Dit jaar hebben we eindelijk weer een eens familiedag en daarvoor wil ik zoveel mogelijk beeldmateriaal verzamelen. Reacties kun je sturen naar: stephanvanraay@outlook.com

Anne van den Hoogen
2 jaar geleden

Wat een prachtige website! Ik vind het bijzonder om zoveel over mijn geboortedorp te weten te komen. Bijzonder trots ben ik op de familie-verhalen! Een groot compliment voor de heemkundekring, het is waardevol om zoveel verhalen te bundelen!

Matt Gerrits
2 jaar geleden

Mooi stukje in de Graafsche Ciurant, Tonnie.

Nelllie Wijdeven Opsteegh
2 jaar geleden

Heel mooi om dit van mijn vader te lezen.

Martien Sommerdijk
2 jaar geleden

Vol bewondering heb ik deze prachtige site bekeken.
Veel familie leden en bekende gezien. Deze geschiedenis is van onschatbare waarde voor ons en onze nakomelingen. Hierbij mijn complimenten voor de makers .En nu ga ik nog even verder surfen op zoek naar mooie plaatjes.

Thea en Jos Winnemuller
2 jaar geleden

27 juli 2015.
Verrast en verbaasd waren we, een paar dagen geleden, door de belangstelling van Heemkundekring "Esters Heem" voor onze boerderij aan de Schrijfakkerweg 3. Vanuit historisch perspectief wilden zij een recente foto van ons huis voor de website www.estersheem.nl. Een prachtige, in ontwikkeling zijnde site, met voor autochtone inwoners veel nostalgie over het dorp Escharen.
Onze boerderij wordt door de Heemkundekring gelinkt aan Bouwhof "De Klein Mulder" van vóór 1932. Mijn eerste gedachte was: Is hier sprake van een vergissing? Prijkt er niet op de woning aan de Schrijfakkerweg 5 de naam "Kleine Mulder"?
Het rijk gedocumenteerde verslag van ":Esters Heem" over de historie van "De Kleine Mulder" op de site, leert ons echter anders. Een stukje geschiedenis wordt hiermee rechtgezet. Een pluim voor de Kring is dan ook op zijn plaats. Wie zijn deze enthousiaste mensen? Namen mogen best vermeld worden.