Esters Heem » Gastenboek

gastenboek


Een reactie plaatsen in ons Gastenboek stellen wij zeer op prijs! 

Reactie plaatsen

Reacties

Johan van der Elsen
4 maanden geleden

Met belangstelling heb ik het artikel gelezen over boerderij 'Den Elsbosch'. Tijdens het maken van transcripties uit schepenprotocollen van Erp kwam ik een akte uit 1565 tegen over hoeve 'Elsen' te Escharen en hun bezitters. Mocht er interesse zijn, dan wil ik de transcriptie en scans wel doorsturen. Complimenten overigens voor de mooie website!

Peter van Bommel
5 maanden geleden

Ik kom regelmatig terug om te zien of er toevallig foto's toegevoegd zijn van het gezin Antoon Paters en Gerardina Aben. Ik heb van al mijn overgrootouders foto's, behalve van Antoon Paters. Een eerdere foto, die ik hier vond, bleek van een andere familie te zijn. Het lijkt wel of er nooit foto's zijn gemaakt van deze Antoon Paters. Mocht iemand ooit foto's van dat gezin tegenkomen, dan houdt ik me van harte aanbevolen. Mailen mag naar van.bommel@home.nl Alvast bedankt.

Willemien Manders
6 maanden geleden

Wat ben ik blij dat ik deze site heb ontdekt. Ik heb mijn hele jeugd doorgebracht in Escharen en zie veel herinneringen terug. Ik sta twee keer op de klassenfoto; erg leuk, en er is een beschrijving van mijn ouderlijk huis, Vila Nova.

Mieke Loeffen
7 maanden geleden

Ik wil jullie complimenteren en bedanken voor al het werk dat jullie verzetten om de geschiedenis van Esteren te bewaren en op te helderen. Het is keileuk om alle oude foto's e.d. te bekijken en de goeie, ouwe tijd te herleven. Afgelopen zondag heb ik de film bekeken van Esteren in 1967 waar voor mezelf ook een rolletje was weggelegd. Vrijdag heb ik de historische wandeling gedaan langs de foto's met uitleg over hoe Esteren er vroeger uit heeft gezien. Heel leuk om te doen en op diverse plaatsen is gelukkig nog wat over gebleven van het oude dorp. Veel succes met het graven in het verleden.

Maria Bardoel-Koenen
een jaar geleden

Tonnie en medewerkers,
Bedankt voor jullie artikel van/over de Boerderij 'De Wever.'👍🏻Zoveel informatie waarvan sommigen onder ons nooit van gehoord hadden.
Wij kijken regelmatig en genieten van jullie werk over de geschiedenis van 'Esteren' Veel succes wensen wij met jullie site! 🍀Groet Jan&Maria

Ingrid van Boxtel
een jaar geleden

Gisterochtend heb ik de site van Esters heem eens wat beter bekeken en heb wat artikelen gelezen. Wat een ontzettend mooie site, je voelt/leest ook het enthousiasme van de vrijwilligers die deze verhalen/site tot leven hebben gebracht. Op de een of andere manier ben ik toch geïnteresseerd in de geschiedenis van dit dorp, omdat mijn grootouders en mijn moeder hier gewoond hebben. Mijn oom Henk woont met zijn vriendin Christien nog steeds in het ouderlijk huis aan de Lage Heiweg.
Daarnaast hebben historie, verhalen, sages en familielijnen sowieso mijn interesse :).

Ik zou zeggen, ga door met het uitpluizen, uitschrijven, grasduinen en opduikelen van het gebied Escharen en omstreken. Veel plezier en succes samen gewenst met het vinden van nieuwe schatten!

Groetjes, Ingrid van Boxtel - nichtje van Henk van den Brand en zijn vriendin Christien, die zich beide inzetten als vrijwilliger voor Esters heem

Wim en Riny van der Heyden
een jaar geleden

Hallo, wat een mooie website. Wij woonden vroeger in Escharen. 1962/1967
We woonden aan de St. Machutusweg. Onze Wim is de oudste zoon van Piet van der Heyden. ( de kolenboer) Wij wonen nu in Uden en we genieten van alles wat met Escharen te maken heeft. We kennen er veel van terug. Ik hoop dat jullie je nog lang inzetten voor Escharen. Groetjes van Riny en Wim. uit Uden. Bij deze heel hartelijk dank.

Jeanne van Gaal
een jaar geleden

Wat een interessante inkijk in de geschiedenis van de eierbond. Gedetailleerd weergegeven. Iedere keer geniet ik van de geschiedschrijving door Estersheem. Complimenten voor jou Tonnie en voor alle andere vrijwilligers.

Rob Schellekens
een jaar geleden

Mooie site inderdaad, vandaag uitgevonden dat mijn zoon een voorouder heeft die burgemeester was! (M Poos)
groeten uit Vught

Marcel Geurts
een jaar geleden

Ook namens de fam Geurts uit Berghem de complimenten voor de mooie pagina geweid aan Nadje Geurts met zijn gezin. Anja, en andere betrokkenen fantastisch gedaan.

Ton zwartjes
een jaar geleden

leuk om al deze berichten te lezen.

ik zal nog eens na zoeken in foto's van mijn moeder, vroeger inwoner van Escharen Riek van der Aa, dochter van Grad van der Aa

John Roefs
2 jaar geleden

Genoten van het eerste artikel t/m het laatste artikel, ik was ff terug in de tijd, KLASSE!

Christa van Hooff Ruijs
2 jaar geleden

Namens de familie Ruijs: Betsie Geurts, kinderen en kleinkinderen willen we Anja Loeffen hartelijk bedanken voor de mooie pagina over Nadje Geurts. Mooi om terug te kijken!!!

Marijke Poos
2 jaar geleden

Wat een prachtige website! Ik heb grote belangstelling voor Escharen, Grave en Gassel omdat hier mijn verre voorouders hebben gewoond.
En heel fijn dat ik via Tonnie bij Ine Poels-Poos kwam. Ik hoop binnenkort Escharen met eigen ogen te kunnen bewonderen.
Hartelijke groet uit Amsterdam

Ine Poels -Poos
2 jaar geleden

Tonnie het was fijn om met je samen te werken over de fam .Poos.
En wat heb je nog veel uitgezocht waar we helemaal niets van wisten.
En wat leuk dat Marijke Poos uit Amsterdam nadat ze Estersheem had gekeken contact zocht .We hebben dezelfde verre voorouders.
En veel succes met jullie verdere speurwerk.

Ria v Schipstal
2 jaar geleden

hoi, ik ben kleindochter v Nadje en dochter van Jan. erg leuk stukje over opa Nadje Geurts, ook leuke foto's, ik zie er ook neven en nichten in terug op wie ze lijken. zo ook ons pap op opa in zijn jongere jaren.
ook zijn 100 ste verjaardag was een happening in het dorp zoals je op de foto kunt zien. en zijn geheim, ik dacht elke dag een cognacje en op zondag 2!

Ronald geurts
2 jaar geleden

Hoi ben de zoon van piet geurts kleinkind van nader geurts en een leuk verhaal om te lezen en foto's te zien van ons pap terwijl ik hem eigenlijk niet herkende, op de foto zou ik ome jan gekozen hebben als het er niet onder vermeld was dat ons pap de 1e was van links

peter janssen
2 jaar geleden

hoi ik ben de jongste zoon van pieta janssen geurts
ontzettend mooi gedaan kei moi

Willie Janssen
2 jaar geleden

krijg via via deze link onder mijn ogen,
een heel mooi stukske te lezen van mijn opa.
chappoo

Anja
2 jaar geleden

Heel erg leuk om over nadje geurts te lezen de foto,s en de verhalen. Ik wist wel dat nadje twee keer getrouwd was geweest maar niet dat ze een stuk jonger waren. Dus in die tijd kon dat ook al. Nadje was mijn opa ik ben de dochter van piëta Janssen Geurts . Heel erg leuk, ga zo door

Enrico Beuvink
2 jaar geleden

Mooi gemaakt over mijn opa Gerard Beuvink ( stukje van mijn oude website overgenomen, Niet erg hoor). Ga zo door.

Ted van den hoogen
2 jaar geleden

Is de hoogeweg in escharen, de basis van de familienaam
Van den hoogen? De ouders vsn mijn vader hebben daar aan de hoogeweg een boerderij gehad, waar nu de voetbalvereniging sv estria is.

Hennie Willemse
2 jaar geleden

Het is altijd weer leuk even te buurten bij het Esters Heem.Het dorp waar ik een kleine 40 jaar met veel plezier heb gewoond is toch maar gezegend met een aantal kanjers die de historie van Esteren levend en bereikbaar houdt.
Tonnie en alle anderen dank jullie wel voor de vele nostalgische momentjes

Groeten uit de Bourgogne.

Wim van den Bogaard
2 jaar geleden

Tonnie alle lof wat jullie met Esters Heem nu al tot stand hebben gebracht.
Bewondering voor jullie moderne praktische frisse open benadering om dit te verwezenlijken. Jullie bouwen hiermee aan een brug van voorouders en ouderen naar de jeugd en komende generatie.
Jungle wijsheid:
"Leef in het heden, koester het verleden en kijk hoopvol naar de toekomst".

GerrieSpanjers van der Ven
3 jaar geleden

Tonnie ik vind het geweldig wat je allemaal hier voor doet .ga zo door en ik hoop dat je dit nog lang vol zult houden