gastenboek


Een reactie plaatsen in ons Gastenboek stellen wij zeer op prijs! 

Reactie plaatsen

Reacties

frennie timmermans
8 maanden geleden

Wat mooi over het huis van de Fam Braam waar mijn moeder is geboren.

Bart Jans
een jaar geleden

Een geweldig interessante Site opgezet door zeer toegewijde vrijwilligers. Met name Tonnie Roefs ben ik dank verschuldigd voor de wijze waarop zij zaken ontrafeld heeft over het verleden van mijn grootouders.

Christien Knoben en Arnold Michiels
2 jaar geleden

Wij hebben met grote interesse het artikel 'dorpsgezicht Escharen 1945' in de Minipers van december 2021 gelezen! Complimenten voor de gedetailleerde info over de kern van Escharen!!

Ward Arts
3 jaar geleden

Fantastische site vooral door de verhalen en foto's. Zeer uitgebreid. Een voorbeeld voor andere heemkundeverenigingen. Zeer verrast door de mooie foto van mijn oudtante Anna Maria Arts op de site.

Mirriam Arts
3 jaar geleden

Erg leuk om alles te lezen en te zien over Villa Nova waar mijn Oma (Marie Martens ) is opgegroeid. Ik had er al eens over gehoord van tantes.
Dank je wel.

Hans van den Eeden
4 jaar geleden

Lodewijk Napoleon en Escharen

Met veel waardering heb ik de aanvulling op mijn boek Lodewijk Napoleon op reis door Brabant en Zeeland van de hand Tonnie Roefs- vd Hoogen gelezen. Lodewijk, de eerste koning van Holland begon zijn reis op 13 april in Grave. De volgende dag reisde hij via Eschharen, Cuijk, St. Agatha, Beugen naar Boxmeer.
In de volgende druk van het boek zullen de resultaten van Tonnie Roefs worden verwerkt. Ook tijdens mijn lezingen zal ik zeker aandacht aan Escharen besteden. Uiteraard ondersteund met beeldmateriaal.
Even een tip: Een leuk uitstapje is ook Aarle. Bij de kerk in Aarle in staat bij het voormalig protestant kerkje in beeldje van Lodewijk ( "Ick ben Konein van Olland"). Nergens in ons land kom je een openbare afbeelding van deze goede koning tegen.
Belangstelling voor het boek Leve de Koning? Ga naar www.boekenroute.nl.
Verder veel succes met de activiteiten van Esters Heem. Het is de moeite waard!

Hartelijke groeten uit Heusden.

Hans van den Eeden. ( hvdeeden@home.nl)

Onderwater
4 jaar geleden

In 1956 heb ik een aantal weken , via een uitwisselingsprogramma van de kerk , een aantal weken gelogeerd in de boerderij De Wever aan de zanddijk van de familie Bardoel . Ik bezit een aantal foto,s uitdie tijd .
Vriendelijke groet Nico Onderwater

Gerard van de Wiel
4 jaar geleden

Ontzettend boeiende website. Vooral de bidprentjes met enkele 18e eeuwse voorouders van mij waren geweldig.

Marilou Nillesen, BHIC
4 jaar geleden

Wat een schatkist aan prachtige verhalen en informatie over Escharen! Een heel informatieve site om lekker lang rond te kunnen klikken :)

Cees Vos
4 jaar geleden

Groots initiatief
Estersheem in actie via NLdoet 14 mrt 2020

Gefeliciteerd met dit plan en ook dank.
Ik wens jullie veel steun uit de omgeving en reken dan ook op flink wat vrijwilligers. Dat is goed voor de actie van nu, maar ook voor het vervolg traject in de komende tijd.

Mieke Harkema - Selten
5 jaar geleden

Tonnie en andere medewerkers, dit is echt erg wat jullie overkomt. Al jullie vrije tijd steken jullie in deze prachtige site, waar ontzettend veel mensen van genieten en nu dit.
Héél veel sterkte ,hopelijk komt er een oplossing waar jullie niet de dupe van zijn , want dat verdienen jullie echt niet na alle inzet om zo'n site op te zetten en steeds uitgebreider te krijgen.
Gr. Mieke

Maria Bardoel
5 jaar geleden

Tonny,Jan en medewerkers van deze prachtige site,
Wat is de claim onbegrijpelijk! Er staat toch duidelijk beschreven wat te doen onder Disclaimer! Verder sluit ik mij bij Jeanne van Gaal aan en hoop dat hier toch een 'gezonde en menselijke' oplossing van de fotografe komt. Sterkte allemaal.

Jeanne van Gaal
5 jaar geleden

Wat zijn er toch lastige mensen op de wereld. Je houdt het niet voor mogelijk.
Een geweldige club vrijwilligers wordt hier op een brute wijze benaderd.
Ik leef met jullie mee. gr Jeanne

Johan van der Elsen
5 jaar geleden

Met belangstelling heb ik het artikel gelezen over boerderij 'Den Elsbosch'. Tijdens het maken van transcripties uit schepenprotocollen van Erp kwam ik een akte uit 1565 tegen over hoeve 'Elsen' te Escharen en hun bezitters. Mocht er interesse zijn, dan wil ik de transcriptie en scans wel doorsturen. Complimenten overigens voor de mooie website!

Peter van Bommel
5 jaar geleden

Ik kom regelmatig terug om te zien of er toevallig foto's toegevoegd zijn van het gezin Antoon Paters en Gerardina Aben. Ik heb van al mijn overgrootouders foto's, behalve van Antoon Paters. Een eerdere foto, die ik hier vond, bleek van een andere familie te zijn. Het lijkt wel of er nooit foto's zijn gemaakt van deze Antoon Paters. Mocht iemand ooit foto's van dat gezin tegenkomen, dan houdt ik me van harte aanbevolen. Mailen mag naar van.bommel@home.nl Alvast bedankt.

Willemien Manders
6 jaar geleden

Wat ben ik blij dat ik deze site heb ontdekt. Ik heb mijn hele jeugd doorgebracht in Escharen en zie veel herinneringen terug. Ik sta twee keer op de klassenfoto; erg leuk, en er is een beschrijving van mijn ouderlijk huis, Vila Nova.

Mieke Loeffen
6 jaar geleden

Ik wil jullie complimenteren en bedanken voor al het werk dat jullie verzetten om de geschiedenis van Esteren te bewaren en op te helderen. Het is keileuk om alle oude foto's e.d. te bekijken en de goeie, ouwe tijd te herleven. Afgelopen zondag heb ik de film bekeken van Esteren in 1967 waar voor mezelf ook een rolletje was weggelegd. Vrijdag heb ik de historische wandeling gedaan langs de foto's met uitleg over hoe Esteren er vroeger uit heeft gezien. Heel leuk om te doen en op diverse plaatsen is gelukkig nog wat over gebleven van het oude dorp. Veel succes met het graven in het verleden.

Maria Bardoel-Koenen
6 jaar geleden

Tonnie en medewerkers,
Bedankt voor jullie artikel van/over de Boerderij 'De Wever.'👍🏻Zoveel informatie waarvan sommigen onder ons nooit van gehoord hadden.
Wij kijken regelmatig en genieten van jullie werk over de geschiedenis van 'Esteren' Veel succes wensen wij met jullie site! 🍀Groet Jan&Maria

Ingrid van Boxtel
6 jaar geleden

Gisterochtend heb ik de site van Esters heem eens wat beter bekeken en heb wat artikelen gelezen. Wat een ontzettend mooie site, je voelt/leest ook het enthousiasme van de vrijwilligers die deze verhalen/site tot leven hebben gebracht. Op de een of andere manier ben ik toch geïnteresseerd in de geschiedenis van dit dorp, omdat mijn grootouders en mijn moeder hier gewoond hebben. Mijn oom Henk woont met zijn vriendin Christien nog steeds in het ouderlijk huis aan de Lage Heiweg.
Daarnaast hebben historie, verhalen, sages en familielijnen sowieso mijn interesse :).

Ik zou zeggen, ga door met het uitpluizen, uitschrijven, grasduinen en opduikelen van het gebied Escharen en omstreken. Veel plezier en succes samen gewenst met het vinden van nieuwe schatten!

Groetjes, Ingrid van Boxtel - nichtje van Henk van den Brand en zijn vriendin Christien, die zich beide inzetten als vrijwilliger voor Esters heem

Wim en Riny van der Heyden
6 jaar geleden

Hallo, wat een mooie website. Wij woonden vroeger in Escharen. 1962/1967
We woonden aan de St. Machutusweg. Onze Wim is de oudste zoon van Piet van der Heyden. ( de kolenboer) Wij wonen nu in Uden en we genieten van alles wat met Escharen te maken heeft. We kennen er veel van terug. Ik hoop dat jullie je nog lang inzetten voor Escharen. Groetjes van Riny en Wim. uit Uden. Bij deze heel hartelijk dank.

Jeanne van Gaal
6 jaar geleden

Wat een interessante inkijk in de geschiedenis van de eierbond. Gedetailleerd weergegeven. Iedere keer geniet ik van de geschiedschrijving door Estersheem. Complimenten voor jou Tonnie en voor alle andere vrijwilligers.

Rob Schellekens
6 jaar geleden

Mooie site inderdaad, vandaag uitgevonden dat mijn zoon een voorouder heeft die burgemeester was! (M Poos)
groeten uit Vught

Marcel Geurts
6 jaar geleden

Ook namens de fam Geurts uit Berghem de complimenten voor de mooie pagina geweid aan Nadje Geurts met zijn gezin. Anja, en andere betrokkenen fantastisch gedaan.

Ton zwartjes
6 jaar geleden

leuk om al deze berichten te lezen.

ik zal nog eens na zoeken in foto's van mijn moeder, vroeger inwoner van Escharen Riek van der Aa, dochter van Grad van der Aa

John Roefs
7 jaar geleden

Genoten van het eerste artikel t/m het laatste artikel, ik was ff terug in de tijd, KLASSE!