Fotoserie Willy Blom


Willem van Esterenweg 9, Elektriciteitswinkel Willy Blom. 


Willy Blom (1914-1998) was elektricien en installateur van de P.N.E.M. In bovenstaande woning had hij in het voorhuis de winkel met etalage en in het achterhuis zijn werkplaats. Bij hem liet je de accu’s voor de radio opladen. In de oorlogstijd was Willy samen met Grad de ‘Smid’ de technische man die een rol speelde bij onder andere de Luchtbescherming. Tijdens de opkomst van de televisie voorzag hij bijna heel Escharen van tv-antennes.
Willy was ook een fanatiek fotograaf. Veel activiteiten in ons dorp zijn door hem gefotografeerd: Carnavaloptochten, Gildefeesten en andere bijzondere gebeurtenissen. 
Hij was reislustig en ook tijdens zijn uitstapjes fotografeerde hij volop. Vooral in de jaren zestig van de vorige eeuw heeft hij veel opnames gemaakt.
We zijn onlangs in het bezit gekomen van een flink aantal dia's. Hieronder een overzicht van foto's die Willy maakte vanaf de kerktoren. Doordat deze opnames door de jaren heen zijn gemaakt, geven ze een mooi beeld van de groei van ons dorp.


De eerste foto uit de reeks is gemaakt in 1948, de 2e foto in 1962 en de derde in 1968. Om de foto's te vergroten klikt u een- of tweemaal op de afbeelding.


Graafschedijk/Veldweg


St. Machutusweg/Beerschemaasweg


Korteweg/Zanddijk


Willem van Esterenweg