Piet Peters: Café Het Witte Huis, Aannemer


Café het Witte Huis, Piet Peters, foto ± 1965.


Bouwtekeningen 1941: met nieuwe aanbouw.


1952: Biljarten in Café Piet Peters: Janus van Bommel, Piet van Gaal, Jo Nas, en Toon Spanjers. In de deuropening staat de smid, Roet Moors.


Kermis 1948: Mimi Nas


1967

Op deze foto genomen vanaf de speelplaats van de St. Franciscusschool, is als wit gebouw, de timmerwerkplaats en  het café Het Witte Huis van Piet Peters goed te zien.


Pietje Peters fungeerde in het dorp ook als een soort Taxi-chauffeur. Hier haalt hij Dina Verbruggen- vd Hoogen en Marie Voet- Kuijpers op in Nijmegen.


Spaarkasvereniging: 'Ons Genoegen'.

In Café ‘Het Witte Huis’ van Piet Peters hing een spaarkas aan de muur. Sinds augustus 1949 was dit de thuisbasis van Spaarkasvereniging ‘Ons Genoegen’. Het bestuur bestond uit: A. Laurensen (President), A. Van Dinther (Secretaris) en H. van Sambeek (Penningmeester).

 De contributie bedroeg f 1,- per jaar per lid. Ieder lid was verplicht op boete van 25 cent, elke maand gemiddeld minstens 25 cent per week te sparen. Eenmaal per jaar en wel zaterdags voor Escharense kermis werden de ingelegde gelden aan de leden terugbetaald. Onder toeziend oog van alle leden werd dan de spaarkas 'gelicht'. Het geld kwam vrij om Kermis te gaan vieren. Ook maakte de vereniging jaarlijks een uitstapje. Zo ging men o.a. naar Volendam en Valkenburg. Op onderstaande foto uit 1952 brengt ‘Ons Genoegen’ met de bus een bezoek aan Königswinter in Duitsland.

 

.


Uitstapjes Spaarkas:

 

Königswinter 1952

 

Wilt u weten wie dit zijn? Klik dan hier.

.

foto: Nellie vd Hoogen

.

Truus Derks, Piet Derks, Truus vd Hoogen en Gerrit van den Hoogen