informatie gevraagd


Kunt u iets meer vertellen over onderstaande foto's?

Wij horen dat graag!


Bovendien zijn we op zoek naar foto's van de volgende onderwerpen:

De Kleine Mulder - Boerderij De Schutsboom - de gietijzeren dorpspomp - de oude pastorie achter de kerk - de eierschuur aan de Beerschemaasweg - foto's van de Stirling en de Waco op de Vogelshoek - oorlog- en bevrijdingsfoto's -  


Wie kan ons meer vertellen over bovenstaande foto's?  Een volksdans bij Familie Braam op de Zandvoortseweg. Maar wat is er te vieren en wie danst er mee?


KPJ-vlag.

Onlangs zijn we in het bezit gekomen van de KPJ-vlag van Escharen.

Over het, volgens ons korte bestaan van deze vereniging, is ons tot op heden niets bekend.

Kan iemand hier meer over vertellen? Welke jaren bestond deze vereniging, wie was er lid, wat waren de activiteiten, zijn er foto's?


 

Stichting Mariakapel

 

Dit Mariabeeld staat momenteel op het kerkhof als monument voor het doodgeboren kind.

Het beeld is in 1950 echter speciaal gemaakt voor een nieuw te bouwen Mariakapel hier in Escharen.

De kapel is er echter nooit gekomen. Daarom zijn we nu op zoek naar personen die ons iets kunnen vertellen over deze te stichten kapel.

Lees hiervoor de pagina: Stichting Mariakapel.

Van een persoon hebben we inmiddels een reactie gehad. Zij denkt te weten dat de locatie voor deze kapel op de punt Willem van Esterenweg-Graafschedijk was. Dus bij de woning van voorheen Emons en later Daan Cornelissen.


Op bovenstaande foto zijn de jongens van de 6e klas tijdens een schoolreisje in 1961 op het strand bij Bloemendaal. Enkele namen ontbreken nog, wellicht kunt u ons helpen? Zie namenlijst.


Dameskoor

Wie helpt ons met de namenlijst?


Wie zijn dit?

Bovenstaande foto komt uit de fotoalbum van Huub en Ciska van Sambeek Claassen. Wie kan ons meer hierover vertellen? Wie zijn deze personen en waar is deze foto gemaakt? In de horizon rechts op de foto is een molen zichtbaar? Zou dit de Esterse molen op de Zanddijk zijn?

contact


Boerderij 'De Schutsboom'.

Aan de Graafschedijk 56, stond boerderij 'De Schutsboom' totdat deze in het jaar 1949 in de vlammen opging. Wilhelmus(Wim) Jacobus Linders getrouwd met Adriana (Jaan) Hermina van Overbeek waren toen met hun kinderen de bewoners. Na de brand hebben ze op nagenoeg dezelfde locatie een nieuwe boerderij gebouwd. Na hun vertrek naar Veghel kwam hier familie Cor van Dongen wonen. 

In ons archief hebben we echter geen enkele foto van deze oude boerderij, enkel de bovenstaande. Kunt u ons dus helpen aan een foto of kent u iemand bij wie wij dat zouden kunnen navragen, dan horen wij dat graag! (contactformulier)


Op de achterzijde staat geschreven: ±1915. Verder drie namen: Jan Paters (1889-1975), dat is de zittende man linksonder bij het bord en de man rechtsboven blijkt Jan Willems (1889-1979) te zijn. De derde naam is slecht leesbaar: M. van Raay?? (Er is in 1889 een Martinus van Raaij geboren.)

Dus kunt u ons verder helpen dan horen wij dat graag.


Wie kan ons iets vertellen over bovenstaande foto? Een groep 'op z'n zondags-geklede' mensen met daarvoor schoolkinderen met bloemen staan voor de kerk/pastorie te wachten op iets of iemand.  Ontvangst nieuwe pastoor Van Haaren in 1968?


Het Graafs Museum is in het bezit gekomen van een aantal foto's waarvan ze vermoeden dat die in Escharen of Velp gemaakt zijn. Zij hebben het EstersHeem om hulp gevraagd. Herkent u iemand? Wij horen dat dan graag!  (contactformulier)

 

A

B

C

D


foto 4

RKJB 1930

Wie kan ons helpen met de namen? Zie namenlijst.


foto 5

Singer apparaten-borduur-wolwerk-cursus te Grave 1930.
Wie kan ons helpen met de namen? Er moeten enkele Escharense vrouwen bij zitten. De foto komt uit het album van Frans Peeters. 

(2e van rechts: Mv. Bongaards-Heesen, 3e van rechts: Bertha Peeters- Bens, 5e van rechts: Jo van de Geer-Peeters)


Foto 6

Fanfare 'Jongelingslust' in 19??

Wie kan ons helpen met de namen? Zie namenlijst.