Esters Heem » Verenigingen » Ouderenbond

KBO Escharen


Filmopname 1967, bejaardenmiddag in Café van Raay.


Veertien september 1957, werd hier in Escharen de ouderenbond (toen nog: bejaardenbond) opgericht. Het toenmalige hoofd van de lagere school, meester Bongaards, nam hiervoor het initiatief. Het eerste bestuur bestond uit: Gradje Jans, Jan Cuppen, Jan Roefs, Cornelis Dinnissen en Cornelis Derks.

Er waren meteen zo'n dertig leden, een aantal dat zou groeien tot het topjaar in 1988, toen er 113 leden stonden ingeschreven.

Begonnen als een organisatie die de ouderen vooral ontspanning wilde bieden, groeide de ouderbond langzaam uit naar een belangenorganisatie. 


Carnavalsmiddag 1970


Maar nog altijd is pure ontspanning een belangrijk onderdeel. KBO-leden kunnen zich vermaken met biljarten, gymmen, kienen, wandelen, fietsen, koersballen, zingen enzovoorts. Ook zijn er verschillende feestavonden en uitstapjes zoals kerstvieringen, carnaval en bedevaarttochten. Kortom een gevarieerd activiteitenaanbod. Het sociale aspect van elkaar ontmoeten speelt nog steeds een belangrijke rol en is weer heel actueel.


Uitstapje KBO in het jaar?


Bestuur KBO in 1987: v.l.n.r.  Mevr. Stevens, Tien van Lith, Marie Michiels, Thé Bisseling en Tien van Hal. Bond van Ouderen bestaat 30 jaar.


2007: Escharense ouderen bijeen tijdens een soosmiddag in het Dorpshuus.


Ouderenkoor

Ouderenkoor in 1990 (?)

zie namenlijst


Uit Minipers juni 2012

minipers2012.jpg

.